Voetklachten

Het behoeft geen toelichting dat met de fijne foto’s op deze pagina pedicure is geboden. Het is overigens zeer verwonderlijk hoe lang sommige mensen wachten met dergelijke klachten en een bezoek aan de pedicure voor zich uit schuiven. Misschien omdat ze helemaal aan het uiteinde van ons lichaam zitten.

Je kunt je voeten natuurlijk ook lekker laten verzorgen als je geen klachten hebt.

Eelt

Eelt is een natuurlijke reactie van de huid op extra druk. Een natuurlijke beschermlaag.

Ook aan de voeten hebben wij zo’n beschermlaag bijv. onder de bal van de voet en op de hiel, dus de plaatsen waarop wij staan: ook wel zogenaamde ”drukpunten”.

eelt onder de voet

eelt onder de voet voor pedicure behandeling

eelt verwijdert door pedicure

voet na pedicure behandeling

Bij veel mensen wordt deze beschermlaag te dik en gaat pijn doen bij het lopen. Dan hebben we te maken met overtollig eelt.
Met de juiste voetverzorging kan dit weer worden terug gebracht tot de normale dikte.

Kloven

droge kloven in de hak

Droge kloven

Een verminderde talgafscheiding en een beperkte transpiratievorming geeft vaak kloven aan de hiel. De elasticiteit van de huid is afgenomen en leidt daardoor tot scheurvorming. Door een voortdurende belasting kunnen de kloven dieper worden en daarbij gaan bloeden of zelfs ontsteken. In dit stadium een behoorlijk pijnlijke aandoening.

natte kloven tussen tenen

Vochtige kloven onder of tussen de tenen

Deze ontstaan wanneer de huid verweekt door overmatige transpiratie of door langdurig contact met water.
Een belangrijke oorzaak is vaak  een schimmelinfectie. Deze kan worden verholpen met speciale voetschimmeltinctuur(uitwendig aanbrengen).

Inwendig kan worden gedacht aan natuurlijke preparaten zgn. antimycotica, die op verzoek verkrijgbaar zijn.

 

Likdoorns     

likdoorn op de kleine teen van de voet

likdoorn

Een likdoorn, ook wel eksteroog genoemd, is een sterke eeltvorming op een klein gebied van de huid. Het is een misverstand te denken dat een likdoorn een wortel heeft. Een likdoorn groeit van buiten naar binnen. Dat wil zeggen dat gevormd eelt door de druk van een schoen of een standafwijking naar binnen wordt gedrukt in een kegelvorm. Een kegelvorm met de punt naar binnen, doet pijn als men er op drukt.

Likdoorns komen op verschillende plekken voor. Een pedicure kan deze likdoorns verwijderen zodat u weer zonder pijn kunt lopen.

Voetwratten           


Een gewone voetwrat is een virusinfectie en lijkt vaak op een likdoorn.
Voetwratten worden net als gewone wratten op andere plaatsen van het lichaam, veroorzaakt door een virale aandoening.
Op de voetzool hebben wratten door het lichaamsgewicht een platte vorm.

Wat onderscheidt een voetwrat van een likdoorn?

Likdoorns en wratten zijn vaak moeilijk te onderscheiden. Het verschil tussen een wrat en een likdoorn is, dat een wrat bij zijdelingse druk pijn doet en een likdoorn als men er bovenop drukt.

Schimmelnagel / kalknagel            

schimmelnagel

   

De schimmelnagel, in de volksmond ook wel een kalknagel genoemd, heeft een vaak geelbruin verkleurde, doffe en brokkelige nagelplaat. De laatste kan zelfs los gaan zitten, terwijl zich onder de nagel een ophoping van nagelsubstantie bevindt. De oorzaak is een schimmelinfectie. De meest voorkomende infectie bronnen zijn: het zwembad, de sauna en de sporthaldouche. Ook een vochtige huid, nauwe schoenen en te wassen met te veel zeep kunnen de infectie stimuleren.
De onsierlijke schimmelnagel kunnen wij op een professionele wijze opbouwen tot esthetisch mooi en goed verzorgde teennagel. Dit gebeurt met de innovatieve gel genoemd WILDE-PEDIQUE.

 Deze gel past zich optimaal aan de afwikkelingsbewegingen van de voet, en zorgt daardoor voor hoogst aangenaam draagcomfort.  Deze gel is een een-fase kunststof gel met de nieuwste ervaringen van wetenschap en techniek geoptimaliseerd. Deze WILDE-PEDIQUE PLUS  bevat het wetenschappelijk getest anti-mykotische component piroctone olamine. Tests met schimmels en gisten hebben uitgewezen dat het een kiemdodende werking heeft.

 

 

Kalknagel

De kalknagel wordt vaak verward met de schimmelnagel. Een  kalknagel is een sterk verdikte nagel met een witte en /-of geelachtigeverkleuring. Soms komen in de lengte van de nagel strippen en ribben voor.

De oorzaak van een kalknagel kan o.a. te maken hebben met medicijngebruik, darmfunctie, ouderdom, of bepaalde soorten eczeem.

Het is bij ons mogelijk om aangedane nagels te testen op schimmel infectie. Waarom is dit zo belangrijk?
Het is  visueel onmogelijk om vast te stellen of iemand schimmelnagel heeft. Dit moet altijd worden getest om de juiste behandelplan toe te passen.
Fungi (schimmel) test: €42,-/ uitslag binnen 10 a 15 min.

Ik nodig je uit om onderstaande QUIZ te doen om te zien of je kunt een schimmelnagel herkennen.

HFL Laboratories_Quiz Schimmelnagels_CONS

Ingegroeide teennagel  

ingegroeide teennagel

Van nature zijn nagels aan de zijkanten volkomen gaaf. Ingroeien is meestal het gevolg van ondoelmatige verzorging. Als door knippen of inscheuren van de nagel aan de zijkant een onregelmatigheid of een uitstekend puntje ontstaat, dan zijn alle voorwaarden voor ingroeien aanwezig. De van oorsprong normale nagel drukt in de nagelwal en veroorzaakt eeltvorming en likdoorns. Er is hier nog geen sprake van een wondje en/of ontsteking. De meest voorkomende oorzaak is verkeerd knippen, vaak te kort en hoekjes weggeknipt, druk door te nauwe schoenen, waardoor eelt en pitjes in de nagelwal ontstaan. De vorm van nagelplaat kan ook oorzaak van ingroeien zijn. Mensen met een platte nagel zullen niet zo snel last van een ingroeiïng hebben dan mensen met een bolle nagelvorm.

Tips bij schimmel

Omdat tegenwoordig schimmel op de voet en nagels meest voorkomende klacht is, wil ik u een aantal instructies en leefregels aanreiken t.b.v. de behandeling van deze vervelende aandoening:

U bent door de pedicure getest op een schimmelnagels. De test is positief!
Om een optimaal resultaat van de behandeling te bereiken en een nieuwe schimmelinfectie te voorkomen is het belangrijk dat u de volgende leefregels in acht neemt. Doe dit tot de schimmelnagel of/en voetschimmel volledig verdwijnen is.

 1. Was uw voeten liefst zonder zeep of spoel uw voeten grondig af.
 2. Droog uw voeten goed af, ook tussen de tenen.
 3. Draag slippers in openbare ruimtes zoals doucheruimtes, sauna’s en zwembaden.
 4. Gebruik dagelijks antischimmel product. In het geval van schimmelnagel rondom alle nagels en nagelriemen.
 5. Draag elke dag schone sokken.
 6. Was uw sokken op 60’C. indien dit niet mogelijk is, behandel u uw sokken na iedere wasbeurt met anti schimmel strooipoeder of spray.
 7. Behandel al uw schoenen met anti -schimmel strooipoeder. Doe dit de avond voordat de schoenen gedragen worden.
 8. Gebruik alleen zuurstofdoorlatende nagellak op de schimmelnagels. 
 9. Draag goed passende, niet te nauwe, indien mogelijk ventilerende schoenen.
10. Wissel indien mogelijk regelmatig van schoenen.
11. Laat de voeten regelmatig na laten kijken door een pedicure, schimmelnagels regelmatig laten frezen door een pedicure
(liefst een keer in 5 a 6 weken).
12. Houd rekening met consumptie van producten die suikers bevatten (schimmels gedijen op suikers).


Maak direct een afspraak voor de juiste Voetbehandeling