Rosacea

Rosacea is een veel voorkomende chronische huidaandoening in het gezicht.
De kenmerken voor Rosacea zijn niet voor iedereen gelijk. Over het algemeen kan het worden herkend aan fijne rode lijntjes, rode pustels (puisjes), bultjes (papels) en een jeukende huid. Maar ook ontstoken ogen, rode oogleden, een droge huid, grove poriën, rode wangen, verdikt weefsel, een rode neus en verwijde haarvaten komen voor.

De oorzaak van Rosacea is nog niet geheel duidelijk. Erfelijkheid kan een rol spelen, maar ook gebruik van bloeddruk medicatie en Prednison. Tevens kunnen UV-straling, extreme temperaturen, inspanning, stress, niet geschikte cosmetica-en zon producten die parfum en minerale oliën bevatten en sommige voedingsstoffen een uitbraak van Rosacea stimuleren.

Door stimulerende factoren te vermijden en de huid te behandelen met speciale producten en voedingssupplementen is dit huidprobleem goed onder controle te houden. Hierdoor kunnen de verschijnselen verminderen.

De dagelijkse  thuisverzorging mag natuurlijk niet vergeten worden door gebruik van aangepaste verbeterende huidproducten zonder minerale oliën of zeep stoffen. Het hydrateren, desïnfecteren en reguleren van de talg productie is erg belangrijk. Net als het verbeteren van het huid immuunsysteem en de conditie van de haarvaten.

rosacea

Behandelingen bij Rosacea:

Ik adviseer u graag hoe deze aandoening behandeld kan worden van binnenuit en aan de buitenkant.

Maak direct een afspraak voor een Rosacea behandeling