Acne

Acne vulgaris (jeugdpuistjes) en een onzuivere huid, kun je op allerlei manieren bestrijden.
De behandeling verschilt daarbij van persoon tot persoon, omdat geen gezichtshuid hetzelfde is. Voor iedere cliënt dient dan ook te worden vastgesteld welke methode of welk product het beste bij de huid aansluit. Dit gebeurt tijdens een intake gesprek.
Ook is het belangrijk  om te weten dat je niet zomaar van je acne af bent. Het duurt in de meeste  gevallen een aantal weken voor dat je resultaat ziet.

acne in het gezicht

Acne

 Gezichtsbehandelingen bij acne / onzuivere huid:

Wat zijn de oorzaken en hoe ontstaat acne?

Acne kan veroorzaakt worden door genetische factoren, hormonale factoren, psychologische stress, omgevingsfactoren, afsluitende cosmetica en/of druk op de huid en consumptie van sommige voedingsstoffen. Soms kan de oorzaak worden aangepakt maar vaak is dit onvoldoende of kan er geen precieze oorzaak worden achterhaald.

Er zijn meerdere factoren die een rol spelen bij het ontstaan van deze huidaandoening. De talgklieren maken meer talg aan dan normaal waardoor de huid vet aanvoelt en de poriën verstopt raken. De huid is daarnaast vaak verdikt doordat de dode huidcellen niet goed kunnen afschilferen. Als een porie verstopt raakt maar er wordt wel steeds nieuw talg geproduceerd, dan knapt de porie van binnen stuk en kunnen er bacteriën bij komen. Dit leidt tot een rode, pijnlijke ontsteking.

Acne littekens kunnen bij elke vorm van acne ontstaan, maar met name na het doormaken van een ernstige vorm (conglobata). Typerende acne-littekens zijn diepe putjes, die vooral in het gezicht als cosmetisch storend worden ervaren. Littekens verdwijnen nooit helemaal uit zichzelf.

Ik adviseer u graag welke aanpak het meest van toepassing is voor u.

Maak direct een afspraak voor een Acne behandeling