Harsen

Harsen / waxen van het lichaam en gezicht laat je op een professionele wijze doen in een schoonheidssalon.

Door middel van een warme hars/wax kan ongewenste beharing worden verwijderd.

Het voordeel van deze methode is dat de teruggroei van het haar langer duurt. Bovendien voelen terugkerende haren beduidend zachter aan dan wanneer deze werden geschoren.

Er zijn aparte of gecombineerde behandelingen mogelijk van het gelaat zoals bovenlip, onderkin en wangen. Voor de verdere harsbehandelingen zijn dit benen, bikinilijn, oksels, rug, armen en borst.

Harsen en gevoeligheid

Er wordt nogal eens gedacht dat harsen erg pijnlijk is. Wel dat valt echt  reuze mee. Zo worden lange haren bijvoorbeeld eerst geknipt en dan pas geharst. Ook de snelheid waarmee de harsstroken worden verwijdert speelt daarbij een rol.

Overigens om te kunnen waxen is een minimale haarlengte nodig van 2 mm, omdat er anders geen vat is op de haren.

Waxen ook voor mannen 

Het zijn niet alleen vrouwen die in mijn praktijk komen om zich te laten harsen. Steeds meer mannen komen, al dan niet gestuurd door hun vrouw, regelmatig langs om overbehaarde borstkassen en schouderpartijen te laten cultiveren.

harsen van de buik bij een man

borst harsen van een man

Nabehandeling:

De huid kan door het waxen reageren met roodheid en soms met kleine  pukkeltjes. Deze laatste komen meestal pas de volgende dag en kunnen  afhankelijk van de gevoeligheid een of twee dagen aanhouden.

Om deze effecten na de behandeling zoveel mogelijk te beperken wordt na  het waxen gebruik gemaakt van een weldadige verkoelende gel of huidlotion.

Bij mensen met een extreem gevoelige huid wordt meestal een verzachtende en regenererende creme meegegeven of wordt gebruik gemaakt van aromatherapie.

Geen zon, zonnebank of sauna na het harsen

De huid is door de behandeling wat rood en geprikkeld en dient de eerste 24 uur niet nog meer prikkels te krijgen door de zon, zonnebank of de sauna. De huid zal het best eerst volledig tot rust komen.

Na het harsen / waxen ook parfum vermijden

Ook parfums en producten die parfums of andere scherpe stoffen bevatten, dienen na het harsen vermeden te worden. Ze geven eveneens overprikkeling.

 

Maak direct een afspraak voor harsen.