Het volumeverlies en vorming van rimpels. Voor velen onder ons een onaangenaam verschijning.

Helaas ontkomen we daar natuurlijk niet aan naarmate we ouder worden. Toch lijkt het verlies van volume (huidverslapping) en rimpels bij de één een stuk sneller te gaan dan
bij de ander. Dat komt door een combinatie van aanleg en leefwijze.
Welke van deze twee de overhand heeft, daar zijn de meningen over verdeeld.

Aanleg valt niet te veranderen, leefwijze wel.
Het stukje aanleg ligt in ieder geval vast, dat is genetisch bepaald en daar kun je helaas niets aan veranderen. Maar je leefwijze heb je natuurlijk wel zelf in de hand. Als je niet rookt, gezond eet (genoeg anti-oxidanten en zo min mogelijk bewerkte producten en suikers), genoeg water en weinig alcohol drinkt, jezelf niet laat verbranden in de zon en niet de hele dag ligt te bakken op het strand, (teveel) stress probeert te vermijden, voldoende beweegt en slaapt, heb je een prachtige en gezonde basis.

Blijf je huid bezig houden

Als het specifiek om je huid gaat, doe je er goed aan om op tijd te starten met het ‘bezig houden’ van je huid.
Als we eenmaal volwassen en uitgegroeid zijn, is er geen grote noodzaak meer voor onze huid om collageen en elastine aan te maken;
deze vezels zorgen in onze huid respectievelijk voor stevigheid en veerkracht. Alles is netjes opgebouwd en afgezien van onderhoud en reparatie hoeven onze bindweefselvormende cellen (fibroblasten) zich daar niet meer zo druk over te maken.

 

 

bindweefselmassage wordt op het uitgevoerd
Vanaf je 25 a 30 levensjaar kun je al beginnen met  het “prikkelen” van de huidcellen. In deze levensfase beginnen de fibroblasten steeds minder collageen en elastine aan te maken.
De huidcellen reageren actief op verschillende soorten prikkels. Onder andere lokale mechanische prikkels, door bijvoorbeeld bindweefselmassage, micro needling(dermapen), micro meso e.a. technieken.

 

 

 

Andere prikkels zijn bouwstoffen in onze voeding en transdermale cosmetica.
Bijvoorbeeld vit.C is onontbeerlijk voor 
de fibroblast om te kunnen functioneren.
Dat is één van de redenen waarom roken zo sterk veroudert. Roken breekt namelijk heel veel vitamine C af.
Wist je dat dit minimaal 25mg per sigaret is? 
Stel dat je een pakje per dag rookt… daar kun je met 10
kiwi’s per dag niet tegenop!

We kunnen natuurlijk veel vitamine C rijke voeding eten en desnoods extra nemen in de vorm van supplementen. Maar daarmee is nog niet gezegd dat onze huid daarvan profiteert. Het lichaam bepaalt namelijk waar de bouwstoffen het hardst nodig zijn. Onze huid is de asluitpost en krijgt altijd alles als laatste, mits er nog ‘over’ is.

 

singuladerm producten voor gezicht en lichaamGebruik dus ook de juiste producten (transdermale cosmetica) om je huid te voorzien van de beste voedingsstoffen. De ingrediënten in deze cosmetica zijn ‘geprogrammeerd’ om diep in de huid binnen te dringen en de huid zijn natuurlijke schoonheid en stevigheid terug te geven door het nabootsen van de huideigen cellen.

 


Wel fillers, geen onderhoud? Dat kan niet…
Meer dan dat kun je niet doen, tenzij je nog gebruik wilt maken van bijvoorbeeld injectables als fillers en/of botox. Dat bepaal je uiteraard zelf, maar zorg er dan wel eerst voor dat je huid in een goede conditie is. Dat vind ik namelijk altijd opmerkelijk. Veel mensen willen wel investeren in injectables, botox of cosmetische ingrepen, maar investeren (bijna) niet in goede behandelingen en producten om te zorgen dat de basis –dus de huid zelfgoed in conditie is.

Om een gek vergelijk te maken; je gaat toch ook niet je kozijnen schilderen als het hout verrot is?

 

Hopelijk heb je wat aan deze tips en 
informatie om voortijdig de maatregelen te nemen om zo lang mogelijk tevreden te zijn met je huid.

Je bent van harte welkom om een eerlijk advies te krijgen bij mij in de salon.

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.