Dit is een artikel van Erik Alexander Richter, voedingsspecialist, biochemicus en een van de grondleggers van LavieSage.
LavieSage is een trendzettend, innovatief, internationaal opererend bedrijf op het gebied van Nutricosmetics.

De consument van tegenwoordig wens en verwacht steeds betere en meer duurzame resultaten van de behandeling in de salon. We zien de laatste jaren duidelijk een verschuiving van huidverzorging naar huidverbetering. De schoonheidsspecialist doet er alles aan om aan die verwachtingen te voldoen. Zo investeert ze in kennis, biedt ze innovatieve huidverbeterende technieken i.c.m. modern apparatuur.

Wisselende resultaten

Huidspecialisten die met apparatuur werken of behandelingen uitvoeren om collageenaanmaak te stimuleren, bereiken zonder Nutricosmetics dat soms wel, maar hebben toch regelmatig tegenvallende resultaten. Alleen stimuleren is immers niet genoeg!
Daadwerkelijke, duurzame huidverbetering is alleen mogelijk wanneer het fundament goed is en wanneer alle facetten aanwezig zijn.
Heb je niet voldoende bouwstoffen om
bijvoorbeeld collageen te maken, dan mag je ook geen verbluffend resultaat te verwachten. Dit verklaart bijvoorbeeld het verschil in resultaat bij de ene en andere klant. Soms wachten schoonheidsspecialisten „met het zweep op de rug” af hoe de behandeling zal uitpakken…

Ik maak vaak de vergelijking met het bakken van een cake: „ je kunt wel een leeg cakeblik de oven in schuiven en de oven heel hoog zetten: zonder cakemix zal er geen cake tevoorschijn komen!”
Dit verklaart bijvoorbeeld ook het verschil in resultaat bij de ene en de andere klant.
Hoeveel bouwstoffen („cakemix”) zijn er aanwezig in het lichaam? Wat er niet in zit, komt er niet uit!

tegenvaller op het gezicht

In de ogen van de klant ligt het bij tegenvallende resultaten dan natuurlijk aan het apparaat of is de behandeling niet goed uitgevoerd. De klant betaalt en verwacht resultaat. Maar het verschil zit niet in het apparaat, het ligt gewoon aan de klant zelf!
Vaak weet de schoonheidsspecialist niks over het voedingspatroon van de klant en meestal heeft zij er ook geen invloed op. Wanneer de klant echt gezond eet en voldoende beweegt, dan zijn de resultaten over het algemeen prima. Heeft de klant echter een minder handige lifestyle en slechte eetgewoontes, rookt ze of drinkt ze veel alcohol, gebruikt veel medicijnen,
dan is het voorspelbaar dat de resultaten zullen uitblijven.

En naast het tegenvallende resultaat, heb je ook nog de reactie op de behandeling.
Sommige mensen reageren normaal, andere extreem gevoelig. Ook hier heeft alles te maken met voeding of juist een gebrek aan de noodzakelijke nutriënten!

Iedereen weet dat een zwangere vrouw niet mag roken of alkohol mag drinken en zo gezond mogelijk moet eten.
De nieuw delende cellen hebben immers het beste nodig, om foutjes te voorkomen in de celformaties. Daar mag niets fout gaan!
We weten ook dat onze huidcellen zich continu delen. De opperhuid (bovenste huidlaag) moet zich iedere maand weer vernieuwen, maar ook dieper gelegen lagen zijn aan vernieuwing onderhevig. Met het ouder worden vertraagt het tempo waarmee die vernieuwing plaatsvindt. Ook gebeurt het minder mooi, door gebrek aan voedingsstoffen.

Veel innovatieve behandelingen zijn gebaseerd op technieken, die van het lichaam vragen zich extra in te spannen om nieuwe cellen en nieuwe vezels te maken te produceren.
Zo zet bv. microdermabrasie de opperhuid (epidermis) aan tot versnelde celvernieuwing, microneedling zet de lederhuid (dermis) aan tot de aanmaak van nieuw collageen en bindweefselmassage zet de huid (hypodermis) aan tot het maken van nieuwe bindweefselvezels.
Nutricosmetics bij elke behandeling


LavieSage foto 42 jpgLavieSage Nutricosmetics kunnen de basis leggen voor elke behandeling. Ze kunnen de behandeling uiteraard niet vervangen, maar wel een goed fundament leggen. Je kunt het vergelijken met het schilderen van een muur met schimmels erop, je kunt deze schilderen en dan ziet deze er best even leuk uit, maar daarna vervalt het weer in het oude. Was de verf niet goed? Natuurlijk wel, maar de basis was niet geschikt.
Het zelfde geldt voor veel cosmetische behandelingen; eerst  de basis  degelijk  leggen, dan de  perfecte  afwerking  realiseren, met de juiste behandeling.
In de juiste volgorde bereik je gewoon veel mooiere resultaten.

Minder downtime na de behandeling

Wanneer we Nutricosmetics inzetten bij de behandeling, zien we beter en sneller herstel, maar ook minder downtime van de klant. De reacties zijn gematigder, de huid herstelt veel beter en sneller. Niet dagen of langer met een rood gezicht rondlopen, maar snel resultaat.
Dat wil toch iedereen?

Wat zijn Nutricosmetics?

De term Nutricosmetics is al een aantal malen genoemd, maar wat is het eigenlijk?
Het zijn specifieke supplementen, ontwikkeld ter huidbescherming en-verbetering van binnenuit.
Gewone voedingssupplementen bereiken de huid vaak niet eens. Het lichaam kiest zelf zijn eigen prioriteit en dat is niet
altijd de huid.

Nutricosmetics beschermen de huid van binnenuit tegen bijvoorbeeld UV-licht en vrije radicalen.
Zo zul je, wanner je de juiste Nutricosmetics neemt, minder snel verbranden, hoort zonneallergie tot het verleden en zal de huid ook minder schade oplopen door de zon.
Huidverbetering werkt alleen indien alles aanweizig is om die verbetering uit te voeren.

Door het gebruik van de juiste nutricosmetics, wordt niet alleen de huid mooier, strakker, jonger, frisser en vitaler, maar voelt de gebruiker zich ook gewoon veel beter.


                                        Problemen worden niet gecamoufleerd maar opgelost!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.