fbpx

Rosacea

Rosacea is een veel voorkomende chronische huidaandoening in het gezicht.
De kenmerken voor Rosacea zijn niet voor iedereen gelijk, maar over het algemeen kan het worden herkend aan fijne rode lijntjes, rode pustels (puisjes), bultjes (papels), een jeukende huid, ontstoken ogen, rode oogleden, droge huid, grove poriën, rode wangen, verdikt weefsel, een rode neus en verwijde haarvaten.

De oorzaak van Rosacea is nog niet geheel duidelijk. Erfelijkheid kan een rol spelen, gebruik van bloeddruk medicatie en prednison, UV straling, extreme temperaturen, inspanning, stress, niet geschikte cosmetica/zon producten die parfum en minerale oliën  bevatten en sommige voedingsstoffen kunnen een uitbraak van Rosacea stimuleren.

Door stimulerende factoren te vermijden en de huid te behandelen met speciale producten en voedingssupplementen is dit huidprobleem goed onder controle te houden en kunnen de verschijnselen verminderen.

De dagelijkse  thuisverzorging mag natuurlijk niet vergeten worden door gebruik van aangepaste verbeterende huidproducten zonder minerale oliën of zeep stoffen waarbij hydrateren, desinfecteren en reguleren van talg productie en het verbeteren van het huid immuunsysteem en de conditie van haarvaten voorop staat.

rosacea aandoening in het gezicht van een vrouw

Rosacea

 

Behandelingen bij Rosacea:

 

 

 

Ik adviseer u graag hoe deze aandoening behandeld kan worden van binnenuit en aan de buitenkant.