Klanten die bij mij komen voor huidverjonging behandeling krijgen van mij uitleg over het belang van een aantal componenten die onmisbaar zijn om goede en langdurige resultaten te kunnen bereiken.
Een van die componenten is cellulaire energie. 
Deze energie is onontbeerlijk om de cellen in staat te stellen nieuwe collageen en elastine, vocht en vochtbinders aan te maken, kortom om een jonger huidbeeld te bekomen.

Huidverjongingstechnieken zijn geavanceerder dan ooit en creëren een enorm potentieel aan huidverbetering, die groter is dan ooit tevoren, toch blijven resultaten verschillen.

Dit verschil heeft te maken met factoren die buiten de reikwijdte van de technieken en de deskundigheid van de behandelaars ligt. Het heeft te maken met de verbeteringscapaciteit van de persoon die behandeld wordt.


Ik zal het uitleggen waarom het zo is.

Als wij ouder worden neemt de productie van onze actieve huidcellen, fibroblasten af. Dit heeft als resultaat dat we minder collageen, elastine en hyaluronzuur aanmaken om onze jeugdige aanblik vast te kunnen houden.
Omdat wij die jeugdigheid willen terugbrengen of behouden, worden door schoonheidsspecialistes technieken toegepast die ervoor zorgen dat het lichaam aanstalten maakt om deze kostbaarheden (collageen, elastine, hyaluronzuur) weer flink aan te gaan maken. 
Hierdoor gaan we méér actieve cellen (fibroblasten) in de behandelde zone krijgen. 
Deze cellen blijven voor langere tijd extra actief om de „schade” die de huid denkt te hebben na de behandelingen te kunnen repareren. Hier heeft de huid verschillende bouwstoffen en energie voor nodig.

Laten we alles even nauwgezet bekijken.

De collageenfabriek

De fibroblast noemen we gemakshalve even de collageenfabriek.
 Deze fabriek heeft een werkplaats (Golchi apparaat) en energiecentrales (mitochondriën). Energiecentrales (mitochondriën) leveren de elektriciteit aan de werkplaats waarop zijn machines kunnen lopen.
De productiecapaciteit van de collageenfabriek (fibroblast) hangt, o.a. af van de hoeveelheid aan bouwstoffen die in de fabriek aanwezig zijn en 
de hoeveelheid energie die aangeleverd wordt om de machines in de werkplaats te kunnen laten draaien.
De bouwstoffen leveren we aan door onze voeding, zoals b.v. maaltijden, supplementen, Nutricosmetics e.a.
De cellulaire energie moeten we aanmaken in de energiecentrales, in de mitochondriën.

Energie voor de cellen

Voor de productie van energie in de collageenfabriek is zuurstof nodig dat via het bloed wordt aangeleverd. Met behulp van het zuurstof worden de brandstoffen voor de energiecentrales omgezet in bruikbare cellulaire energie, ATP genaamd.
Nu terug naar de fabriek: ongeacht de hoeveelheid aanwezige bouwstoffen, kan de fabriek maar zoveel productie aan als dat hij aan cellulaire energie aanwezig heeft.
Het is dus vreselijk belangrijk om een goedwerkende energieproductie te hebben, en om zo veel mogelijk cellulaire energie beschikbaar te hebben.

Het tekort aan een bepaalde bouwstof kan leiden tot een verminderde productie van een specifiek product, bv.collageen. 
Het ontbreken van voldoende cellulaire energie lijdt direct tot een achteruitgang van álle celfuncties.
Dit betekent minder productie van collageen, elastine en hyaluronzuur.

              

Cellulaire energie verhogen = letterlijk verjongen

Een cel deelt zich in twee nieuwe cellen. Dat doet hij naar het evenbeeld van zijn hoedanigheid van voor de celdeling.
Kort gezegd: zijn we uitgeput en hebben we een celdeling, dan hebben we na de celdeling nieuwe celletjes die dat ook zijn.
Cellen die geen vitale productie en regeneratiecapaciteit kunnen leveren.
Wanneer we echter, gedurende de periode naar de celdeling toe, de cellulaire energieproductie verhogen, dan hebben we na de celdeling celletjes die vitaler zijn dan de oorspronkelijke cel!

 Wanneer we dat gedurende meerdere celdelingen doen, dan zijn we letterlijk aan het verjongen.

In de schoonheidssalons die huidverjonging behandelingen aanbieden mogen energieverhogende methoden en apparatuur niet ontbreken.

 

Tot nu toe was het zo dat we alleen maar in de salon de cellulaire energie konden verhogen d.m.v. LED, koudlaser, microcurrent of carboxy masker behandelingen.
 Dit is enorm effectief maar tijdtechnisch gesproken niet voortdurend vol te houden.
Wél is het een belangrijke salonbehandeling 
en zeer aan te bevelen tijdens en na energie verslindende behandelingen zoals: bindweefselmassage, micro needling, cupping, lipossage, medische peeling, e.d.

Tegenwoordig is Cellulaire Energie Booster  ook in een flacon verkrijgbaar. Hier over binnenkort te lezen in mijn andere blog bericht.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.