fbpx

Carboxy Therapie

Carboxy therapie

 In onze salon wordt Carboxy therapie  toegepast bij:

* Doffe, vale huidskleur
* Pigmentatie problemen
* Vochtarme huid
* Acne en onzuivere huid
* Huidveroudering
* Fijne lijntjes en rimpels
* Littekens die slecht genezen
* Donkere kringen rondom het oog

 

Carboxy therapie omvat 3 behandelingen.

Carboxy masker is de eerste stap:

Op het moment dat er schade is aangericht aan de huid, is er een grotere behoefte aan energie om de cellen hun herstelwerkzaamheden uit te kunnen laten voeren. Daarvoor is zuurstof nodig. Geen zuurstof betekent geen verbranding in de cel en dus ook geen energie. Met de Carboxy Therapie wordt de zuurstofproductie juist gestimuleerd.

Bij Carboxy Therapie wordt via de huid koolstofdioxide (CO2) toegediend. De huid gaat daardoor zelf extra zuurstof vrijmaken in het gebied waar de CO2 zich bevindt. Deze zuurstof wordt vervolgens geabsorbeerd door de weefselcellen waardoor de celstofwisseling wordt geactiveerd. Het energieniveau in de cellen stijgt, de cellen gaan weer naar behoren functioneren, de doorbloeding verbetert en de collageen opbouw neemt toe.

 

carboxy masker bij carboxy therapie, bij zuurstof toediening in de huidcellen                               Carboxy therapie

 

Belangrijk om te weten:

Deze Carboxy Therapie moet niet vergeleken worden met een behandeling  (met carboxy apparaat) die onder druk (perskracht) zuurstof tegen de huid blaast. Hierdoor krijgt u echt geen zuurstof en energie in uw cellen. Wat het wel doet is de doorbloeding verbeteren.

 

De tweede stap is micro-needling gecombineerd met hoogwaardige voedingstoffen.
Deze behandeling stimuleert de collageen- en elastine aanmaak en voedt de huid met hoog geconcentreerde voedingsstoffen. Door het zacht perforeren van de huid met een dermaroller of dermapen worden niet-actieve huidcellen (fibroblasten) „wakker geschud” om nieuw collageen en elastine aan te maken. Dit zijn lichaamseigen stoffen die zorgen voor elasticiteit en stevigheid van de huid, maar die helaas naarmate wij ouder worden, langzaam of niet worden aangemaakt. Doordat tijdens de perforatie duizenden kanaaltjes in de huid ontstaan, kunnen toegediende voedingsstoffen veel dieper in de huid binnen dringen.

Deze methode is gebaseerd op onderzoeken van dr. Richard Fitzpatrick, een vooraanstaande dermatoloog. Uit zijn onderzoeken bleek dat:

  • wondheling=verjonging en verbetering
  • om te verjongen moeten wij soms „verwonden”, zeker als het om diepe rimpels gaat, welke zich gedragen als littekens en verkleefd zitten op het onderliggend spierweefsel
  • hoe langer je in de huid prikt, hoe dieper de productpenetratie = meer effect
carboxy therapie behandeling

Carboxy therapie producten

 

De derde stap is een peptide masker.

Door de peptiden in de maskers toe te voegen worden de huidcellen nog meer gestimuleerd tot de aanmaak van collageen.