Bindweefselmassage

Wat is bindweefselmassage?

Bindweefselmassage is een intensieve massage met knedende technieken.
Deze speciale massagetechniek verbetert, verstevigt, egaliseert en verjongt  de huid op een natuurlijke manier. Hij voelt wat stevig aan, maar blijft zeker aangenaam.


Tijdens de massage voelt u direct de inwerking op de huid. Het mooie is dat ieder rimpeltje, lijntje of verslapping aangepakt wordt.
Voor het beste resultaat wordt de intensiteit en techniek per zone aangepast.

Wat kunnen wij bereiken met bindweefselmassage?

  • stimulatie huiddoorbloeding
  • een verhoogde toevoer van zuurstof en voedingsstoffen
  • verjonging huidstructuur
  • stress-reducering door opheffen van onderhuidse verklevingen
  • verbetering van de huidconditie
  • verbetering van de opname werkstoffen
  • meer volume in de huid door de stimulatie van de vochtbindende stoffen

Ter informatie:

huidlagen

Huidlagen

 

Vlak onder de lederhuid bevindt zich het onderhuids bindweefsel (hypoderm), dat de huid met de dieper gelegen onderliggende weefsels verbindt.
Bindweefsel bestaat uit zogenaamde fibroblasten, water, eiwitvezels collageen en elastine.
Samen zorgen ze voor een stevig en gezond netwerk.

Fibroblasten zijn de voornaamste cellen in de dermis (lederhuid). Ze zorgen vooral voor de aanmaak van collagene vezels, maar ook voor elastinevezels en hyaluronzuur. Hyaluronzuur is verantwoordelijk voor de natuurlijke hydratatie van de huid.
Fibroblasten spelen een belangrijke rol in de wondgenezing. Dat komt door hun grote vermogen tot het aanmaken van collageen en andere vezels. De fibroblast  laat de huid ook samentrekken waardoor wondjes kunnen helen.

Collagene vezels zorgen voor de stevigheid. Bij ouder wordend collageen zie je vezels die elkaar kruisen, zogenoemde crossliinks. Vaak zie je dit in de vorm van kraaienpootjes of fronsrimpel tussen de wenkbrauw.

Elastine is een vertakt vezelnetwerk dat zorgt voor de elasticiteit. Samen met reticuline (zelfstandige dunne eiwitvezeltjes) zorgt het voor een  soepele, maar toch stevige huid.

Het vernieuwen van het bindweefsel verloopt heel traag, tot bijna 400 dagen!

Hoe ontstaat een slappe huid en rimpels?

bindweefselmassage
De kwaliteit van het bindweefsel neemt af rond ons 30e levensjaar. Voor het gemak neem ik als voorbeeld de zogenaamde postbode elastieken. Wanneer deze nieuw zijn (net als jonge huidvezels) zit hier veel veerkracht en  stevigheid in. Rek je het elastiek uit dan is er geen rimpeltje of scheurtje zichtbaar. Oudere elastieken worden slapper en bij uitrekking zien we kleine barstjes ontstaan. Zo is het ook met de vezels  in de huid.
Wanneer we ouder worden neemt de aanmaak  van  collageen  en  elastine af.
Hierdoor wordt de huid slapper en lijntjes en rimpels ontstaan. Ook de aanmaak van de geleiachtige tussenstof (die o.a. het huidvolume bepaald) wordt minder, waardoor de huid in kan vallen.

Een slappe huid, geeft een vermoeide uitstraling. Bindweefselmassage geeft de huid meer power!


Contra indicaties:

koorts
hartklachten
bloeddrukproblemen
hemofilie
maligne tumoren of voorstadia daarvan
gebruik van corticosteroïde middelen (verzwakken het bindweefsel)
ziekte van Parkinson
vaataandoeningen zoals een CVA
diabetes neuropathie


Een jongere huid

Dit is absoluut mogelijk. Hiervoor gaan we de cellen (fibroblasten), die de vezels op jonge leeftijd actief aanmaken, weer activeren.
Door deze cellen wakker te schudden en ze aan het werk te zetten, zorgen deze cellen ervoor dat er nieuwe vezels aangemaakt worden.

Door met beauty supplementen, de juiste bouwstoffen en energie aan de huid te geven, worden deze vezels vernieuwd en worden nieuwe vezels zoals collageen en elastine aangemaakt.
Zo zetten we de rem op huidveroudering en krijgt de huid zichtbaar meer veerkracht en volume. Dit is een echte huidverjonging!

Inhoud van de behandeling: reinigen / bindweefselmassage / crème / 30 min.

Prijs:  Een losse behandeling: € 40,-

          Kuur van 10 behandelingen: € 350,-

          Bij een gezichtsbehandeling: € 30,-

 

Maak nu een afspraak voor een heerlijke Bindweefselmassage.