fbpx

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage

Wat is bindweefselmassage?

Bindweefselmassage is een intensieve massage met knedende technieken. Deze speciale techniek verbetert, verstevigt, egaliseert en verjongt  de huid op een natuurlijke manier. Het voelt stevig aan maar blijft aangenaam.
Tijdens de massage voelt u direct de werking van de huid. Het mooie is dat ieder rimpeltje, lijntje of verslapping aangepakt wordt.
Voor het beste resultaat wordt de intensiteit en techniek per zone aangepast.

Bij bindweefselmassage in kuurverband of in combinatie met andere technieken worden lijntjes en rimpels zichtbaar minder.

 

Wat kunnen wij bereiken met bindweefselmassage?

Met de diepe bindweefselmassage worden de volgende effecten bereikt:

  • stimulatie huiddoorbloeding
  • een verhoogde toevoer van zuurstof en voedingsstoffen
  • verjonging huidstructuur
  • stress-reducering door opheffen van onderhuidse verklevingen
  • verbetering van huidconditie
  • verbetering van opname werkstoffen
  • meer volume in de huid door de stimulatie van de vochtbindende stoffen

 

Ter informatie:

 

huidlagen

Huidlagen

 

Vlak onder de lederhuid bevindt zich het onderhuids bindweefsel (hypoderm), dat de huid met de dieper gelegen onderliggende weefsels verbindt.
Bindweefsel bestaat uit fibroblasten, water en de eiwitvezels collageen en elastine.
Samen zorgen ze voor een stevig en gezond netwerk.
Fibroblasten zijn de voornaamste cellen in de dermis (lederhuid). Ze zorgen vooral voor de aanmaak van collagene vezels, maar ook voor elastinevezels en GAG’s (hyaluronzuurcomplex die verantwoordelijk is voor de natuurlijke hydratatie van de huid). Grote kracht is hun rol in wondgenezing. Omdat ze een groot vermogen tot aanzetten van collageen en andere vezels hebben, kan een fibroblast ervoor zorgen dat de huid samentrekt en geheeld wordt.
Collagene vezels zorgen voor de stevigheid. Bij ouderwordend collageen zie je vezels die elkaar kruisen, zogenoemde crossliinks. Vaak zie je dit in de vorm van kraaienpootjes of fronsrimpel tussen de wenkbrauw.

Elastine is een vertakt vezelnetwerk dat zorgt voor de elasticiteit. Samen met reticuline (zelfstandige dunne eiwitvezeltjes) zorgt het voor een  soepele, maar toch stevige huid.

Het vernieuwen van het bindweefsel verloopt heel traag, tot bijna 400 dagen!

 

Hoe ontstaat slappe huid en rimpels?

 

bindweefselmassage grip
De kwaliteit van het bindweefsel neemt af rond ons 30e levensjaar. Voor het gemak neem ik als voorbeeld postbode elastieken. Wanneer deze nieuw zijn (jonge huidvezels) zit hier veel  veerkracht en  stevigheid in. Rek het elastiek uit en er is geen rimpeltje of scheurtje zichtbaar. Oudere elastieken zijn slapper en bij uitrekking zien we kleine barstjes ontstaan. Zo is het ook met de vezels (elastieken) in de huid.
Wanneer we ouder worden neemt de  aanmaak  van  collageen  en  elastine  af.
Hierdoor wordt de huid slapper, lijntjes en rimpels ontstaan. Ook de aanmaak van de geleiachtige tussenstof (die o.a. het huidvolume bepaald) wordt minder, waardoor de huid in kan vallen.

Een slappe huid, geeft een vermoeide uitstraling. Bindweefselmassage geeft de huid meer power!

 

 

 

Contra indicaties:

koorts
hartklachten
bloeddrukproblemen
hemofilie
maligne tumoren of voorstadia daarvan
gebruik van corticosteroïde middelen (verzwakken het bindweefsel)
ziekte van Parkinson
aandoeningebn als CVA
diabetes neuropathie


Een jongere huid

Kan dat? Jazeker. Hiervoor gaan we de cellen (fibroblasten) die de vezels op jonge leeftijd actief aanmaken weer activeren. Door deze cellen wakker te schudden en ze aan het werk te zetten, zorgen deze fibroblasten ervoor dat er in nieuwe vezels aangemaakt worden.
Door met beautysupplementen, de juiste bouwstoffen en energie aan de huid te geven, worden deze vezels vernieuwd en worden nieuwe vezels zoals collageen en elastine aangemaakt.
Zo zetten we de rem op huidveroudering en krijgt de huid zichtbaar meer veerkracht en volume. Dit is een echte huidverjonging!

 

Inhoud: reinigen / bindweefselmassage / crème / 30 min.

Prijs:  Een losse behandeling: € 40,-

          Kuur van 10 behandelingen: € 350,-

          Bij een gezichtsbehandeling: € 30,-